30 December 2010

Garuda hanyalah mitos


"Kembang kucup dada mendengus, taring terasah kuku mengaut, kalah mati di dicengkam hangus, patah riuk paruh melutut. Lahap bertaring meratah garuda, cengkam berdarah mengoyak mangsa, semangat rimau pahlawan negara, teguh mengaum angkasa MALAYA!"


Semalam telah terbukti betapa pasukan negara Malaysia memang selayaknya bergelar juara kejohanan Piala Suzuki AFF 2010. Bermula dari perlawanan peringkat pertama di Stadium Bukit Jalil pasukan Malaysia betul2 telah membuka mata penyokong rakyat Malaysia malah di negara luar. Apa yang aku banggakan kali ni adalah kerana rentak permainan yang ditunjukkan oleh pasukan Malaysia sangat baik dan telah banyak improve dari sebelum ni. Finishing pun bagi aku sangat cantik dan gol2 yang dijaringkan sume ada class.. baru best nak layan bola kalau mcm ni kan.

Semenjak kebelakangan ni rakyat atau penyokong2 fanatik INDON banyak mencetuskan kontoversi dan banyak mencaci memaki hamun Malaysia. Aku pelik kenapa diorg ni masih berfikiran kolot lagi xbertamadun. Sentiasa mencari kesalahan orang lain tapi xpernah cuba nak cermin diri sendiri yang ternyata lebih banyak perkara negatif bermula dari mereka.

Aku nak pesan skit untuk stok2 INDON ni, terimalah kekalahan tu, dah nampak sangat pasukan INDON yang penuh propaganda ni hanya kuat berlakon tapi xreti main bola, buktinya? Tengok la sepak penalti pon x pandai, anak buah aku pun sepak bola boleh swing2 lagi..haha Berhentilah dari suka membuat cerita2 negatif terutama dari media2 INDON yang menulis mengikut nafsu, x ada sikap profesional langsung.

Ape pun, TAHNIAH lagi untuk SKUAD HARIMAU MALAYA yang terbukti HEBAT dan COOL je.. hehe


wakaka~ :D

5 orang tersenyum:

Hishyamuddin 30/12/10 2:23 PM  

hahah...setuju!!
sepak penalti pon xpandai..soe indon..hehe

Hishyamuddin 30/12/10 2:25 PM  

hahaha..setuju..sepak penalti pon xpandai lagi..soe indon..hehe

kasturi jiwa 30/12/10 6:14 PM  

sgt setuju!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
i love u malaysia=D

najwa kamarudin 30/12/10 7:47 PM  

betul betul betul . malaysia tercinta sentiasa terbaikk lahhh :)

Vel Oliver 30/12/10 10:53 PM  

kita kena pertahankan maruah harimau malaya :D

Popular Posts

Pageviews

Followers

  © Free Blogger Templates 'Photoblog II' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP